Nieuws

2019 11 JZL 1Voor jeugdzeilers die een winterstop van 5 maanden te lang vinden, organiseert JZL trainingen in november en maart. JZL is er voor Splash A/B, Laser 4.7/Radial en RS Feva. Er deden in november ongeveer 50 zeilers aan mee, ook van buiten Loosdrecht. 2019 11 JZL 3Er waren drie Splash groepen en twee Laser groepen. De drie verenigingen leverden ribs, boeien en trainers en veel ouders hebben geholpen met rescue. De najaarstraining werd afgesloten op 24 november met de Chocoladelettercup, waar ook de Optimisten, die hun eigen najaarstraining hebben, aan meededen. 2019 11 JZL 4

Het was dit jaar alle zondagen licht weer en ook de Chocoladelettercup op 24 november leek uit te draaien op een pompoenrace op de wal. Gelukkig kwam er wat wind en konden we nog net 2 wedstrijden varen voordat de wind weer helemaal wegviel en Stein moest afblazen. 2019 11 JZL 5Na de prijsuitreiking, met natuurlijk prijzen van chocola, kon iedereen met een chocoladeletter huiswaarts (of richting winterstalling).

Het leuke van JZL is dat je met andere zeilers en trainers kunt trainen en vaak ook met andere weersomstandigheden (zoals ijs op dek of harde wind). Dit jaar was zoals gezegd een milde editie. De volgende JZL training start op 8 maart 2020. Wil je meedoen, zorg dan dat je boot op tijd vaarklaar is. Zie www.jeugdzeilenloosdrecht.nl voor de uitslagen en andere info.

2019 11 voorsteiger 1De voorsteiger bij de toren was ook aan vervanging toe. De werkzaamheden vorderen gestaag waarbij de onderbalken en de steigerplanken vernieuwd worden.Klik op LEES MEER voor extra foto's.

 2019 11 voorsteiger 2 2019 11 voorsteiger 2

2019 11 voorsteiger 4 2019 11 voorsteiger 6

2019 11 voorsteiger 7 2019 11 voosteiger 3

 

2019 10 DamwandWoensdag 6 november is de fa. Olaf van Heusden begonnen met het vervangen van de oude damwand. De werkzaamheden zullen de nodige tijd vergen. Zodra de damwand staat wordt begonnen met werkzaamheden aan de voorsteiger.

2019 10 nieuw bestuurOp de najaars ALV introduceerde het bestuur 2 nieuwe bestuursleden, Marjolein Veldhuizen als jeugd commissaris en Ben Witkamp als bestuurslid algemene zaken. Marjolein hield een gloedvol betoog voor de leden om vooral goed om zich heen te kijken of er jeugd gevonden kan worden om als jeugdlid van HWH het zeilen en specifiek het wedstrijd zeilen onder de knie te krijgen. Ook organiseerd HWH op 17 mei 2020 een open dag, Ben kon de vergadering een tekening laten zien zoals het bestuur van plan is om in de nabije toekomst het verenigingsgebouw te moderniseren. Veel tijd had Ben gestoken om inzicht te krijgen van de mogelijkheden. Met de verhuurder zal uiteraard overleg worden gevoerd of deze plannen te realiseren zijn. De aanwezige leden konden zich vinden in de begroting voor 2020 zoals deze door de penningmeester werd voorgesteld. HWH lid Jack Kamminga introduceerde voor de leden het roeien in een 4 persoons roeisloep. Wel met stuurman uiteraard. Er blijkt grote belanstelling te bestaan om te gaan roeien. De andere verenigingen op de plas hebben daar ervaring mee en het blijkt in een behoefte te voorzien. Jack zal inventariseren wie er interesse heeft en waar een roeisloep te vinden zal zijn. Om aan het einde van het vaarseizoen een ALV te houden is prima gevallen bij de leden en zal ook in 2020 weer op de agenda staan. Op 28 maart 2020, als de boten weer te water gaan, zal de voorjaars ALV worden gehouden.

2019 10 bestuur 1 2019 10 Jack intro roeien 2019 10 Marjolein introductie 2019 10 secretaris2019 10 overzicht bar 2019 10 overzicht zaal 2019 10 leden aan bar 2019 10 nieuwe leden

 

 2019 10 Rob erelidOp de eerste najaars ALV is Rob Brouwer benoemd tot Erelid. Voorzitter Gerrit Willems spelde de bijbehorende zilveren speld op en roemde de ruim 20 jarige tomeloze inzet van het nieuwe Erelid. Niet alleen als havencommissie lid maar ook als hulp bij de wedstrijdcommissie in de Rib. De havencommsiie, In het begin samen met Adriaan Otto, vormde hij een succesvol duo in de havencommissie. Later werd deze commissie nog uitgebreid met Johan Smids. De laatste jaren kwamen Bert van Woudenberg en havencommissaris Gert Polman de commissie versterken. Ook oud voorzitter Wijnand de Leur werd in het zonnetje gezet. Een omissie bij het afscheid van Wijnand begin dit jaar werd goedgemaakt. Ook hij kreeg de zilverenspeld als Erelid. 

.2019 10 Rob 1 2019 10 Rob 2 2019 10 bloemen voor Marjan 2019 10 ALV WIjnand 2019 10 Wijnand 2

 

 

 2019 Boerenkoolcup 7 supertrioNooit eerder was er zo’n uiteenlopend weerbericht voor een zeilweekend dan voor deze Boerenkool cup. Uiteindelijk kreeg de windguru wel gelijk. Zaterdag weinig wind en zondag een opbouwende wind oplopend tot 22/24 knopen.

In de HWH app was er ineens de mededeling dat er 3 internationale kleppers zouden meedoen aan het grootste Finnclub Holland evenement dit jaar. Als dat waar was dan zou dit een legendarische Boerenkoolcup worden en dat werd het uiteindelijk ook. We hadden onder een biertje wel een gefantaseerd dat Sir Ben Ainsley maar eens mee moest doen, dan zou hij nog eens wat meemaken en wat gebeurt? Ineens komen er drie van die lui. Nils, Caleb en Nicholas waren er klaar voor want die hadden de hele week masten getest op Scheveningen om toch op die Boerenkool cup een beetje leuk voor de dag te kunnen komen.

2019 Boerenkoolcup 12019 Boerenkoolcup 1e prijs2019 Boerenkoolcup 1e prijs2019 Boerenkoolcup 1e prijs2019 Boerenkoolcup 1e prijs

Zaterdag
Begon de eerste wedstrijd met een lichte wind van een knoopje of 7. Bij de eerste start moesten de zenuwen er even uit en ging de U vlag er in. Eigenlijk waren er verder nauwelijks valse starts. Helaas een erg instabiele wind, maar ook dan moet je kunnen varen. De eerste wedstrijd was nog met wat wind en was er een normale uitslag met een overwinning van Nicholas Heiner, die dit met kinderlijk gemak leek te doen. De tweede wedstrijd zakte de wind er langzaam uit maar kon er toch tot de finish gevaren worden. De wind draaide van west naar noordwest, lastig allemaal en het laatste kruisrak werd vooral veel bakboord zeilen. Eigenlijk werd de toon gezet in het rak daarvoor waar een lepe/slimme Ewout Meijer vakkundig buiten het veld omzeilde. Hij zette dat door in het ruime rak en we besloten met een bootje of 4/5 zijn spoor te volgen ruime wind. Laag blijven was het parool en bij de onderton incasseren en aldus geschiedde. Slimpie 66 deed dezelfde truc nog een keer en werd derde. Albert Kroon had een mooi strookje vrije wind midden in het veld naar de finish.

Met hem mee liepen de NED 71 (Nico van Wirdum), NED 990 (Pieter de Gooijer) en wat hoger lagen de Ned 703 en NED 43. De Stressman had het moeilijk met Thierry van Vierssen achter Albert Kroon. Dat monde uit in een confrontatie op de finish tussen van Vierssen en de Stressfactor. De Ned 2 kon nog net door een gaatje tussen de hulpfinishboot en de finishlijn. Nogal onhandig en dom. Het moment werd aan de bar nog even uitgediept, erom gelachen, biertje gedronken en we hebben er weer een anekdote bij.

Na de 2e wedstrijd was het klaar, no wind. De hele dag regen en iedereen had het vreselijk koud. Ruurd Barends, pfff, ik zit te rillen en ga naar de haven. Hein Bloemers deed opdrukoefeningen in de boot en iedereen probeerde op een of andere manieer het bloed weer te laten stromen. Gelukkig werden we naar de kant gestuurd.

Zondag
Dat leek er meer op, ongeveer 10 graden warmer en 4 wedstrijden achter elkaar. Met een beetje mazzel kwamen Chris Frijdal en de Stressfactor bij de eerste boei met de drie matadors boven en op weg naar de spreader hadden we het nog gezellig met zijn vijven. Wat er na de spreader gebeurde was voor Chris en mij onbeschrijflijk. Werkelijk een explosie van geweld van drie professionele pompeneurs. De adrenaline en energie die vrijkwam vonden we geweldig. Tja, de andere kant van de medaille was dat zij weg waren en wij bleven liggen. Bootje voor bootje werden we ingehaald. Zelf kon ik er nog een top tien plaatsje uit peuren, maar Chris zakte helemaal weg.

Met de tweede wedstrijd had de Stressfactor nog meer geluk en ronde als eerste de boventon. Op weg naar de spreader nog even achterom gekeken wie er achter lagen. En ik keek in de ogen van Tobias Kirschbaum en Caleb Paine en met de pompvlag op zag dat er dus niet zo lekker uit voor opa. Het viel echter allemaal mee en bij de beneden gate was alleen de USA 6 er langs gepompt. Het tweede kruisrak maar met de Amerikaan mee gezeild en in de achteruitkijk spiegel werden de zeilnummers steeds kleiner. Dus met tweeën het 2e ruim rak in waarbij het signaal kwam dat de pompvlag er uit ging. Echt mazzel en de enige die de oversteek ruime wind kon maken was Nicholas maar hij redde het net niet voor de NED 2. Ergens moet hij gedacht hebben, “die pak ik in het kruisrak wel” en koos voor de andere boei van de gate en voor een ander kruisrak.

Zelf ging ik met Caleb mee en het was stil om ons heen. Ik keek eigenlijk best een tijd naar de man die schuin onder me lag. Wat was dat? Brons? De House of Paine, Dr Paine, Paine in the ass. Eigenlijk van alles kwam voorbij, maar zelf voelde ik me niet echt een Painekiller. Eigenlijk was het al mooi dat we allebei ongeveer even hard gingen. Bij de finish zag Nicholas dat hij het net niet redde. Tja Nicholas, dat kan de beste overkomen. Bij de derde wedstrijd stond er eindelijk een aardig windje. Mooi zeilweer en de pompvlag op. Dus de eerste drie waren bekend, alleen de volgorde nog niet. Dat was weer Caleb Paine met daar achter Nicholas en SUI 1 Nils Teunick (die trouwens ook een beetje Nederlands spreekt). Douwe Broekens die ook een hele strakke serie neerzet wordt 4e en onze lokale held Albert Kroon 5e. De wedstrijddag werd besloten met een test van de hangspieren met de toppers voorop. Voor hun appeltje – eitje. Noemenswaardig is de 5e plek van Hein Bloemers, die getuigt van een topconditie. En Jelte Barends kwam ook steeds beter in vorm.

Verder waren de banen on-Loosdrechts, slechts één keer had je de keuze om aan de andere kant van een eiland langs te gaan, maar daarna geen eiland meer gezien in de wedstrijden. Wedstrijdleider Bert van Woudenberg had goed zicht op wat er moest gebeuren. De startlijn lag er alle keren strak in, pompvlag er in / er uit. Bovenboei verleggen, het ging allemaal smooth.

Het was mooi voor mij om weer eens “full power” mee te kunnen doen na een tijdje ziek/zwak etc waardoor er helaas een aantal mooie evenementen gemist werden. De onstabiliteit in de wind kon niet voorkomen dat de beste vooraan liggen. Uiteindelijk ligt er een velletje voor je neus met uitslagen en daar moet je het mee doen.

Voor onze Loosdrechtse Finnzeilers was het een legendarisch evenement en het was een feest om mee te doen.

Wouter Molenaar
NED 2 (Stressfactor)

Wintertraining31012016HWH056

Heren Finnzeilers,
 
Op 3 november kunnen we weer met de wintertrainingen beginnen. We hebben dit jaar weer meer aanmeldingen dan vorig jaar, met ook veel zeilers van buiten HWH. Welkom aan allen!

De bedoeling is iedere zondag om 13.00 uur het water op te gaan. Een RIB met twee man bemanning zorgt voor het uitleggen van een op en neer baan van een paar honderd meter en voor de eenvoudige startprocedure. Dus geen gedoe met vlaggen, maar een fluitje bij 2 en 1 minuut en bij start. De RIB is natuurlijk ook rescue als dat nodig is.

De spelregel zijn ruwweg dezelfde als vorig jaar.
We varen zolang het water vloeibaar is en de steigers veilig begaanbaar, dus niet bevroren zijn.
Gezien de smallere marges in de winterkou stellen we de maximum wind op 20 kn, volgens opgaaf van Windguru Loosdrecht. Ook vanwege de smallere marges is het belangrijk dat een ieder zichzelf weer snel uit het koude water en in de boot kan helpen. Als je jezelf niet weer in de boot kan hijsen dan kun je beter niet mee trainen. 
Je zeilt dus voor eigen risico en bij deelname vrijwaar je Het Witte Huis van alle zaken die verband houden met de wintertraining. Dus zorg dat je jezelf altijd redden kan. Nodeloos te zeggen dat 4 mm neopreen niet gaat volstaan in de winterse condities. Of een droogpak of minstens 6 mm neopreen is nodig. En natuurlijk altijd een zwemvest.
 
Na het zeilen wacht een warme douche en kunnen we de bestuurskamer gebruiken voor wat napraten en -drinken.
 
Als er behoefte aan is, hoop ik dat we in de loop van de winter wat gastcoaches kunnen vinden om ons nog wat gerichte trainingen te geven.

De kosten zijn ook gelijk aan vorig jaar, nl. Euro 63,50 voor de ligplaats op de steiger. Daarvoor ontvang je een factuur van HWH. En Euro 10 voor benzine, contant te voldoen bij Hein.
 
Voor het bemannen van de RIB is een rooster gemaakt op basis van de laatste meldingen van mensen die mee willen doen. Ieder komt een keer aan de beurt! In de link vind je het rooster. Als je een van de voorgestelde dagen niet kan, zoek dan iemand met wie je kan ruilen die dag.
 
Begin februari zal er een Finn IJspegel Trofee verzeild gaan worden. Details volgen nog apart.
 
Als er nog vragen zijn, stel ze via de Finn Wintertraining App, zodat iedereen op de hoogte is.
 
Het wordt vast een mooie winter, in ieder geval voor ons zeilers!
Groeten,
 
Hein

2019 10 einde training SplashDe laatste jeugd training zit erop en veel jeugdleden hebben een CWO diploma gehaald. Trainers Martijn van der Lans en Marieke Versteegt hebben de vorderingen van de jeugdleden beoordeeld en onder toeziend oog van hoofdtrainer Wessel Nauta zijn de certificaten uitgereikt. Iedereen van harte gefeliciteerd! Het CWO systeem wordt ook gebruikt bij zeilscholen. Bij HWH trainen we naast de CWO eisen vanzelfsprekend vooral op het beter leren wedstrijdzeilen. Vriendelijke groet, Marjolein

Ander nieuws

jeugdzeilen-loosdrecht-jzlVoor jeugdzeilers die een winterstop van 5 maanden te lang vinden, organiseert JZL...
vernieuwen-voorsteiger-is-begonnenDe voorsteiger bij de toren was ook aan vervanging toe. De werkzaamheden vorderen...
havenwerkzaamheden-zijn-begonnenWoensdag 6 november is de fa. Olaf van Heusden begonnen met het vervangen van de...
marjolein-veldhuizen-en-ben-witkamp-nieuwe-bestuursledenOp de najaars ALV introduceerde het bestuur 2 nieuwe bestuursleden, Marjolein...
eerste-najaars-alv-groot-succes-rob-brouwer-benoemd-tot-erelid Op de eerste najaars ALV is Rob Brouwer benoemd tot Erelid. Voorzitter Gerrit...
boerenkoolcup-2019-verslag-door-wouter-molenaar   Nooit eerder was er zo’n uiteenlopend weerbericht voor een zeilweekend...
wintertraining-finn-zeilers Heren Finnzeilers,   Op 3 november kunnen we weer met de wintertrainingen...
cwo-diploma-s-uitgereikt-na-de-wintertraining-splashDe laatste jeugd training zit erop en veel jeugdleden hebben een CWO diploma...

Foto albums

het witte huis_...
View
het witte huis_...
View
img_1115
View
2015 Diverse fo...
View
Haven in de sne...
View
img_1035
View
2019 najaars 28
View
2019 najaars 20
View
Diverse foto's ...
View

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Google PlusDeel op TwitterDeel op LinkedIn

Forum bijdragen

  • Geen berichten om weer te geven.

Foto's

Volg HwH op Twitter

Onze sponsors

Uw naam hier
Sponsor onze vereniging of alleen een evenement of activiteit.

Advertenties